Skip to content

Hvilke risikofaktorer findes der

Det er ikke altid muligt at bestemme årsagen til en blodprop. Alligevel er der bestemte faktorer, som man ved øger risikoen for en blodprop. Her kan du få viden om, hvad der kan give blodpropper, og om du er i risikogruppen.

Advarselssignaler på dyb vene- og lungeblodprop

Symptomerne på dyb veneblodprop (DVT) eller lungeblodprop (LE) kan være svære at tyde- dels fordi de kan variere fra mildt ubehag til voldsom smerte og fordi de er forskellige fra person til person. Læs mere her hvis du vil lære at genkende advarselssignalerne.

Læs denne artikel

Sådan diagnosticeres dyb veneblodprop (DVT) og lungeblodprop (LE)

Din læge har adgang til forskellige metoder til at diagnosticere en dyb veneblodprop og lungeblodprop. Læs her hvis du ønsker kendskab til dem, før du skal til samtale hos din læge.


Læs denne artikel

DVT: Korrekte fakta. Den rigtige diagnose

Kræftpatienter har højere risiko for at udvikle dyb veneblodprop (DVT). Selv om lægen ved dette, kan tegn og symptomer på DVT ofte være svære at opdage. Du kan hjælpe din læge med at opdage DVT tidligere ved at gøre tydeligt opmærksom på enhver yderligere risikofaktor, du måtte have, og ved at informere ham eller hende, hvis du oplever symptomer på DVT.
Læs denne artikel

Tal flydende DVT

Har du brug for hurtig adgang til en ordliste om DVT? Her finder du en komplet liste over medicinske DVT-ord og -begreber, som kan understøtte dialogen med de sundhedspersoner, der er omkring dig. Held og lykke!
Læs denne artikel

Forbered dig til konsultationen hos lægen

Du er måske vant til, at det er lægen, der stiller alle spørgsmålene. Hvis du vil føle, at du har fået den korrekte diagnose og information når du går fra lægen, er det en god idé at medbringe en liste med egne spørgsmål. Få tips til spørgsmål her.

Læs denne artikel

Minimer dine risikofaktorer for en veneblodprop

Nogle livsstilsvaner og arvelige sygdomme kan også påvirke din risiko for at få DVT. Du kan gøre noget for at minimere nogle af risikofaktorerne. Få mere viden her.

Læs denne artikel