Skip to content

Svar på dine spørgsmål om blodpropper og kræft

Velkommen til CancerClot™. Uanset om du lige har fået en blodprop eller ønsker information om risikoforebyggelse og behandling, er du havnet på det rette sted. Informationerne her er skrevet for at give dig brugbare svar på de vigtigste spørgsmål om veneblodpropper. Emnerne nedenfor afspejler menuen ovenfor, så du kan få et hurtig overblik over den information, du søger. Hvis du har yderligere spørgsmål, bedes du kontakte din læge, sygeplejerske eller dit apotek.

Blodpropper og kræft

Hvad er forbindelsen mellem kræft og blodpropper i venerne? Hvilke former for kræft medfører en høj risiko for blodpropper i venerne? Find svar og anden information her.

Læs denne artikel
Introduktionsvideo

Veneblodpropper i både ben og lunger i forbindelse med kræft

Kig nærmere

Øvrige risikofaktorer for DVT

Risikoen for DVT er forbundet med kræft, men der er andre forhold, der også kan medføre højere risiko for DVT. Hvis du skal tale med din læge om DVT, kan det være en god idé at nævne hvis du har andre risikofaktorer. 

Læs denne artikel

Hvorfor har vi brug for blod?

Det løber i vores årer, men mange af os ved ikke, hvilken funktion blodet faktisk har. Hvis du har fået kræft eller en dyb veneblodprop (DVT), er det muligt du er nysgerrig på hvad blod egentlig er og hvordan det kan påvirke dit helbred.

Læs denne artikel

Hvad er en blodprop?

Hvis du er blevet diagnosticeret med dyb veneblodprop, vil du sandsynligvis tit høre læger og sygeplejersker omtale blodproppen som en DVT. DVT er en forkortelse for ”dyb venetrombose” (dyb veneblodprop).  I denne artikel kan du læse om, hvad en blodprop i virkeligheden er, samt hvilke problemer en blodprop kan give. 

Læs denne artikel

Hyppige spørgsmål om blodpropper

Hvis du allerede befinder dig i højrisikogruppen, har du sikkert en masse spørgsmål om blodpropper. Vi har samlet en liste med hyppige spørgsmål. Her kan du finde mange af de svar, du leder efter, inklusive hvem der får blodpropper og andre risikofaktorer, der ikke er relateret til kræft.
Læs denne artikel

Lynkursus i DVT- og LE-sprog

Når man taler om dybe veneblodpropper og lungeblodpropper, findes der en mængde ord, som ikke indgår i dit daglige ordforråd. Læger, sygeplejersker og kræftlæger har alle deres eget ordforråd og mange af begreberne kan ikke oversættes , hvilket får det hele til at virke ret forvirrende. Her kan du bevæbne dig med viden.
Læs denne artikel