Skip to content

Livet efter behandling af en veneblodprop (VTE)

Hvordan kommer du tilbage til “det normale”, hvis der er kroniske følgevirkninger?

Godt helbred er til din fordel

Den første tommelfingerregel er at bevæge dig så meget, som du kan. Tal med din læge om din særlige situation og vær konkret omkring dine sædvanlige aktiviteter. Det kan være, at det f.eks er ok at vende tilbage til yoga, mens du måske skal droppe at spille fodbold mens du er i behandling.

Gør det til en livsstil at bevæge dig. Tag trappen i stedet for elevatoren eller stå af bussen et stop før du plejer, for at lægge lidt mere bevægelse ind i din hverdag. Hvis du planlægger en flyvetur på over 3-4 timer, så reserver en gangplads, så du har det lettere ved at rejse dig og gå en runde på flyet hver eller hver anden time. På den anden side bør du også sørge for at give dine ben en pause, da lange stillestående perioder eller vandring i mange timer også kan medføre hævelse.

Mens du er i behandling, har du muligvis brugt støttestrømper for at øge blodcirkulationen og reducere hævelse. Spørg lægen, hvis du er i tvivl.

Hvis du er frisk på en udfordring, kan andre livsstilsændringer også hjælpe, som for eksempel rygestop og at komme i gang med mere regelmæssig motion.