Skip to content

Lev mere behageligt

Når du kæmper med at klare både kræft og veneblodpropper, kan det synes som om, at der slet ikke er noget lys i sigte. Men der er noget, du kan gøre for at dit liv bliver mere behageligt, så du kan fokusere på dét, der virkeligt betyder noget, som at blive rask.

Din sygdom. Din families bekymring

Mennesker ramt af kræft kæmper med mange forskellige og vanskelige udfordringer. At skulle klare en blodprop og daglige indsprøjtninger oveni kan synes at være for meget at skulle håndtere. At tale med dine venner og  familie kan lette byrden. Her kan du finde tips til at få samtalen i gang.

Læs denne artikel

At have en veneblodprop kan være overvældende

Det at skulle forholde sig til en blodprop oveni en kræft diagnose kan være meget overvældende og sætte gang i en række følelser som fornægtelse, vrede, nedtrykthed eller frygt. Noget af det vigtigste at huske på lige nu er, at det er i orden, at ikke alt er i orden. Her kan du få mere viden om, hvordan du kan håndtere dine følelser.
Læs denne artikel

Hvad betyder støtte for dig?

Det kan være svært at vide, hvem man kan tale med, og hvad du kan forvente af dem, du vælger at betro dig til. Måske er du den type, som har det bedst med ikke at betro sig til nogen, eller måske trives du med at tale med nogen, der har oplevet det samme som dig, som f.eks en selvhjælpsgruppe. Her kan du få styr på disse spørgsmål.

Læs denne artikel

Overvejelser efter at behandlingen er afsluttet

Efterhånden som du nærmer dig afslutningen på din ordinerede behandling, er der nogle få ting at overveje som f.eks. hvordan man undgår at få nye blodpropper og PTS (posttrombotisk syndrom). Læs om det her og tal med din læge, hvis du har spørgsmål eller bekymringer.

Læs denne artikel

Livet efter behandling for Veneblodprop (VTE)

Selv når behandlingen for veneblodprop (VTE) har været en succes, er det værd at huske på, at der kan opstå en ny blodprop, ligesom der også kan opstå posttrombotisk syndrom (PTS). Her er nogle få ting, du skal være opmærksom på fremover.
Læs denne artikel